Nieuws

Vlees & Partyservice Rob Kleinsman in Clubgenoten

Vleesbedrijf Rob Kleinsman vanaf minuut 22 t/m minuut 30: Klik hier voor de volledige uitzending

Schaatser Stefan Groothuis wordt in deze aflevering van Clubgenoten weer samen gebracht met zijn oude maatjes van de Deventer IJsclub. Carrie ten Napel neemt de loopbaan van deze wereldtopper met hem door en bespreekt (in een bootje op de Oude IJssel) ook het ‘zwarte gat’ waarin de schaatser vorig jaar terechtkwam. Stefan laat zich verrassen door de films van enkele teamgenoten en is heel benieuwd naar hoe het met de andere schaatsers van toen gaat.

achter VLNR: Moniek Kleinsman, Rob Kleinsman, Suzanne van Buijsen, Cindy Frijns, Mariska Boekema en Claudia Witteveen. voor VLNR: Robert Boekema, Klaartje Snel, Stefan Groothuis, Erik Driessen en Lia Veldhuis.

Stefan wordt 1981 in Wierden geboren. Als op zijn 3e zijn oom overlijdt verhuist het gezin naar Empe waar zijn vader de boerderij overneemt. En de kleine Stefan schaatst daar al vroeg op de Oude IJssel. Met 14 jaar meldt hij zich aan bij de Zutphense IJsvereniging, maar omdat hij zich daar snel ontwikkelt stuurt zijn coach hem 2 jaar later naar Deventer.

De leden van Stefans schaatsclubje weer bij elkaar.

Daar wordt Groothuis meteen kampioen bij de B-junioren. Daarna volgt Jong Oranje en op zijn 25e wint hij voor het eerst het NK sprint. In 2010 zou de Olympische Spelen in Vancouver een hoogtepunt moeten worden maar wegens ziekte is Groothuis net te laat weer fit en grijpt hij op de 1000 meter met een 4e plaats net naast de medailles. In 2012 levert hij zijn beste prestatie door het WK-sprint te winnen.

Top↑

7ads6x98y